logo

PRKK:n blogi on sinulle, joka rakennat, rakennutat tai remontoit kotiasi.

Kerromme blogissamme rakentamisen ja remontoinnin vinkkejä, uutisia ja muita ajankohtaisia asioita teeman ympäriltä. Seuraa blogiamme ja onnistu projektissasi.

Homevaurio omakotitalossa

25.10.2023, Aihe: Remontointi

Homevaurio omakotitalossa -artikkelissa kerromme sinulle homevaurion syntymisestä, tunnistamisesta ja korjausratkaisuista omakotitalossa. Mistä ja miksi hometta on tullut rakennukseen, miten siitä pääsee eroon ja paljonko homevaurion korjaaminen maksaa.

Omakotitalon huolto

24.05.2023, Aihe: Remontointi

Omakotitalon huolto voi olla mysteerinen asia monelle omakotitalon omistajalle. Miksi toimivaa omakotitaloa pitäisi huoltaa, miten sitä pitäisi huoltaa, mitä siitä hyötyy, kuka sen tekee ja paljonko se maksaa. Lue artikkeli ja opi lisää omakotitalon huoltotehtävistä.

Kosteusvaurio omakotitalossa

14.02.2023, Aihe: Remontointi

Kosteusvaurioista ja niiden korjaamisesta löytyy runsaasti tietoa ja urakoitsijatarjontaa, joilla pikaisesti yritetään pelastaa jo tapahtunut vahinko. Kerromme tässä artikkelissamme sinulle keskeiset kosteusvaurion syntymiseen vaikuttavat seikat ja miten varaudut näihin sekä millainen merkitys om...

Vanhan omakotitalon remontointi

29.12.2022, Aihe: Remontointi

Vanhan omakotitalon remontointi tulee mieleen viimeistään silloin, kun talo alkaa olla 50-vuotias. Mitä pitäisi remontoida, missä järjestyksessä, kuka tekee, paljonko remontti maksaa ja kannattaako remontoida. – Tai olisiko remonteille vaihtoehtoja vai puretaanko koko talo?

Omakotitalon purkaminen

31.10.2022, Aihe: Remontointi

Omakotitalon purkaminen tulee yleensä harkittavaksi, kun sen rakenteet ovat pahoin vaurioituneet tai ne ovat teknisen käyttöikänsä päässä. Purkamista harkitaan myös silloin, kun syystä tai toisesta omakotitalon korjaaminen tulee yhtä kalliiksi kuin uuden rakentaminen. Lue lisää ja onnistut purkut...

Asbesti ja vanhan omakotitalon rakenteiden purku

12.04.2022, Aihe: Remontointi

Remonttia suunniteltaessa herää useita kysymyksiä. Erityisesti, jos kohteessa epäillään olevan asbestia sisältäviä rakennusmateriaaleja. Mitä tällaisille vanhan omakotitalon rakenteille pitäisi tehdä vai voiko niiden kanssa elää turvallisesti? Mistä löytyy tietoa ja asiantuntemusta? Entä, mistä l...

Kylpyhuoneremontti taloyhtiössä

27.02.2022, Aihe: Remontointi

Kylpyhuoneremontti taloyhtiössä, omassa osakehuoneistossa, voi tuntua mutkattomalta ja helpolta hommalta. Mieleen tulee kuitenkin taloyhtiön ohjeistukset, lupa-asiat, remontin maksaminen jne. Ja mitä jos kyseessä on kosteusvauriotilanne? Miten silloin edetään. Lue artikkelimme ja vältä ongelmat.

Vanhan omakotitalon kellarin remontointi

07.02.2022, Aihe: Remontointi

Vanhan omakotitalon kellarin remontointi. – Tunne vanhan omakotitalon kellarin seinien ja salaojien remonttiin liittyvät muuttujat ja valitse onnistumiseen tarvittavat ratkaisut. – Lue artikkelimme ja ryhdy toimeen!

Rintamamiestalon remontointi

09.11.2021, Aihe: Remontointi

Rintamamiestalon remontti voi arveluttaa onnistumisen suhteen. Mitä pitäisi remontoida ja missä järjestyksessä. Miten pitää korjata, mitä kaikkea voi tehdä itse, voiko talossa asua saman aikaisesti ja paljonko remontointiin uppoaa rahaa. Pelkona voi olla myös remontin tekeminen väärin. Entä jos r...