logo

Asuntokauppa

asuntokauppa

Myyjän vastuu asuntokaupassa on suuri. Virheet, puutteet ja kaikki tarpeelliset tiedot on kerrottava ostajalle. Myyjän tiedonantovelvollisuuden vastapainona on ostajan tarkastusvelvollisuus. Mikäli myöhemmin ilmenee salaisia virheitä, myyjä on näistäkin vastuussa. Asunto-osakkeen kaupassa takarajana on kaksi vuotta hallinnan luovutuksesta.

Poikkeuksellisesti myyjän vastuuaika voi olla edellä todettua pidempi silloin, kun myyjän voidaan näyttää syyllistyneen kaupassa tarkoitukselliseen vilppiin.

Olennainen virhe oikeuttaa kaupan purkamiseen, lievempi virhe hinnanalennukseen.

Myyjän pitkä vastuuaika ei tarkoita sitä, että ostaja voisi esittää pian kaupan jälkeen havaitsemistaan epäkohdista myyjälle vaatimuksia vasta viimetipassa ennen vastuuajan täyttymistä. Ostajan velvollisuutena on reklamoida myyjää virheistä sekä esittää virheisiin liittyvät vaatimuksensa myyjälle kohtuullisessa ajassa.

Asuntokauppajäsenyys

PRKK:n Asuntokauppajäsenyys on voimassa 2 vuotta eli asuntokaupan vastuuajan. Jäsenyyteen kuuluu tekninen puhelinneuvonta ja lakimiespalvelu. Lakimiespalveluun saat yhteyden extranet-sivuilla olevalla yhteydenottolomakkeella. Lakimies antaa vastauksen ja ohjeet joko sähköpostiste tai puhelimitse. Neuvonnan tavoitteena on saada kiista sovittua mahdollisimman nopeasti ja helposti ilman pitkäaikaista, kallista ja hermoja raastavaa oikeudenkäyntiä.

LIITY ASUNTOKAUPPAJÄSENEKSI