logo

PRKK:n blogi on sinulle, joka rakennat, rakennutat tai remontoit kotiasi.

Kerromme blogissamme rakentamisen ja remontoinnin vinkkejä, uutisia ja muita ajankohtaisia asioita teeman ympäriltä. Seuraa blogiamme ja onnistu projektissasi.

rintamamiestalo


Hirsiseinä rakennettu ennen vuotta 1950

06.06.2024, Aihe: Asuntokauppa

Hirsiseinä, joka on rakennettu ennen vuotta 1950 on riskirakenne. Lue artikkelimme ja tiedät, miten aiheeseen tulee omakotitalon kaupoilla suhtautua.

Tuulettumaton puurunkoinen ulkoseinä

05.06.2024, Aihe: Asuntokauppa

Tuulettumaton puurunkoinen ulkoseinä on riskirakenne, jossa helposti sisäilman kosteus tiivistyy aika ajoin rakenteisiin ja vähitellen rakenne vaurioituu. Lue artikkelimme ja tiedät, miten aiheeseen tulee omakotitalon kaupoilla suhtautua.

Betonilaatan päälle puukoolattu lattiarakenne

30.05.2024, Aihe: Asuntokauppa

Maanvastaisen betonilaatan päälle tehty puukoolattu lattiarakenne on pientalojen yleinen riskirakenne, jota käytettiin eniten 1950–1980-luvuilla etenkin yksikerroksisissa pientaloissa. Lue artikkelimme ja tiedät, miten suhtautua tähän rakenteeseen asuntokaupoilla. 

Asbesti ja vanhan omakotitalon rakenteiden purku

12.04.2022, Aihe: Remontointi

Remonttia suunniteltaessa herää useita kysymyksiä. Erityisesti, jos kohteessa epäillään olevan asbestia sisältäviä rakennusmateriaaleja. Mitä tällaisille vanhan omakotitalon rakenteille pitäisi tehdä vai voiko niiden kanssa elää turvallisesti? Mistä löytyy tietoa ja asiantuntemusta? Entä, mistä l...

Rintamamiestalon remontointi

09.11.2021, Aihe: Remontointi

Rintamamiestalon remontti voi arveluttaa onnistumisen suhteen. Mitä pitäisi remontoida ja missä järjestyksessä. Miten pitää korjata, mitä kaikkea voi tehdä itse, voiko talossa asua saman aikaisesti ja paljonko remontointiin uppoaa rahaa. Pelkona voi olla myös remontin tekeminen väärin. Entä jos r...