logo

PRKK:n blogi on sinulle, joka rakennat, rakennutat tai remontoit kotiasi.

Kerromme blogissamme rakentamisen ja remontoinnin vinkkejä, uutisia ja muita ajankohtaisia asioita teeman ympäriltä. Seuraa blogiamme ja onnistu projektissasi.

Rakentamisen sopimukset

15.04.2023, Aihe: Rakentaminen

Omakotitalon rakennushankkeeseen tarvitaan erilaisia yhteistyökumppaneita – suunnittelijoita, urakoitsijoita ja vastaava mestari. Mistä nämä löytyvät ja minkä sisältöisiä sopimuksia näiden kanssa pitäisi tehdä. Lue artikkeli ja onnistu rakentamisessa.

Valvojan tehtävät

10.10.2022, Aihe: Rakentaminen

Valvojan tehtävät omakotitalon rakennushankkeessa eivät tule aina heti ensimmäisenä mieleen, kun kodin rakentamista suunnitellaan. Eikö vastaava mestari riitä? Entä valmistalopakettien kohdalla, eikö omavalvontakaan riitä? Lue artikkelimme ja tiedät, mitä valvojan tehtäviin kuuluu ja miksi valvoj...

Omakotitalon rakennuskustannukset

10.08.2022, Aihe: Rakentaminen

Omakotitalon rakennuskustannukset herättävät monenlaisia kysymyksiä rakentamista harkitsevilla. Kova into olisi päästä rakentamaan, mutta rakennuskustannukset tuntuvat olevan arvoitus. Samalla pohditaan mahdollisuuksia, kuinka kustannuksissa voisi säästää ja paljonko säästöä voisi kertyä oman työ...

Omakotitalon rakennuttaminen

11.05.2022, Aihe: Rakentaminen

Omakotitalon rakennuttaminen voi kuulostaa helpolta hommalta. Nimi sopimukseen, maksetaan urakoitsijan laskut ja odotellaan muuttopäivää. Alitajunnassa saattaa olla epäily, että voiko kaikki tosiaan olla näin yksinkertaista. Lue artikkelimme ja tunne rakennuttamisen keskeiset seikat, vältä turhat...

Kivitalon rakentaminen

12.01.2022, Aihe: Rakentaminen

Kivitalon rakentaminen on monen tulevan omakotitalon rakentajan haaveena. Omaa kivitaloa voisi ylpeänä esitellä sukulaisille ja tuttaville. Kivitalon rakentamiseen liittyy monia lisäkysymyksiä, joita puutalon rakentajan ei välttämättä tarvitse pohtia.

Vastaava työnjohtaja

29.11.2021, Aihe: Rakentaminen

Vastaava työnjohtaja omakotityömaalle? – Mistä pätevä valvoja löytyy, ja mitä tähän tehtävään tulisi budjetoida. Mitä hänen tehtäviinsä kuluu? Tarvitaanko valvojaa myös Avaimet käteen -ratkaisussa. Lue lisää!

Oman talon rakentaminen

18.10.2021, Aihe: Rakentaminen

Oman talon rakentaminen voi herättää aloittelevassa rakentajassa samaan aikaan sekä pakahduttavaa intoa että tiedon tarvetta, pelkoja omasta osaamisesta, kustannusten hallinnasta, lainan riittävyydestä sekä rakentamisen henkilöresursseista. – Lue artikkelimme ja opi tuntemaan onnistumisen eväät.