logo

Haltuunottokatselmus

omakotityömaa

Talotehtaan tai urakoitsijan konkurssi

Talotehtaan tai urakoitsijan konkurssitilanteessa on suositeltavaa viivytyksettä toimittaa kirjallinen purkuilmoitus konkurssipesälle ja varata kohtuullinen, mutta täsmällinen, aika konkurssipesälle ilmoitukselle sen osalta, tuleeko pesä jatkamaan urakkaa, sekä vaatia tässä tilanteessa myös riittävää ja kattavaa vakuutta urakan loppuunsaattamisen osalta. 
 
Urakoissa, joissa on takaaja (rakennusaikaisen vakuuden asettajana) myös takaajalle tulee ilmoittaa purkamisesta ja varata 14 vuorokautta ilmoituksen antamiseen. Myös takaajalla on vastaava oikeus jatkaa urakkaa.
 
Purkuilmoitukseen on suositeltavaa liittää myös ilmoitus työmaan haltuun ottamisesta, jonka jälkeen työmaalla tulee järjestää katselmus, jossa todennetaan työmaan valmiusaste ja työmaalla olevat rakennustarvikkeet sekä mahdollisuuksien mukaan tehdään luettelo niiden omistajista. PRKK:n asiantuntijat auttavat. 

Konkurssipesän haltuunottokatselmus ja työmaan valmiusasteen selvittäminen: hinta 1950,- (PRKK:n jäsenhinta 1650,-) + matkakustannukset 0,89 euroa/km PRKK:n toimistolta työmaalle ja takaisin. Katselmuksia suoritetaan Etelä-Suomen alueella.

PRKK:n lakimiehen laatima urakoitsijan tai talotoimittajan sopimuksen purkuilmoitus: hinta 350,- (PRKK:n jäsenhinta 200,-)

Hinnat sisältävät alv 24 %.

Lisätietoja ja tilaukset p. 0207 312 313