logo

Palvelut uuden asunto-osakkeen ostajalle

Palveluitamme ovat Uuden asunnon vastaanottokatsastus ja myöhemmin tehtävä Uuden asunnon vuositarkastus -katsastus. Asiantuntijamme auttaa sinua havainnoimaan virheitä ja/tai hyvän rakennustavan vastaisia seikkoja sekä kirjaa havaitut seikat korjaamista varten.

osakehuoneisto-katsastus

Uuden asunnon vastaanottokatsastus

Uuden asunnon vastaanottokatsastus on tarkoitettu uuden rivi- ja kerrostaloasunto-osakkeen ostajan avuksi siinä vaiheessa, kun asunto valmistuu ja ennen kuin se luovutetaan osakkeen ostajalle.

Tässä vaiheessa ostajan pitäisi tarkastaa huoneisto silmämääräisesti ja kirjata havaitsemansa virheet ja puutteet, jotka eivät vastaa myyntiesitteen, kauppasopimuksen ja hyvän rakennustavan mukaista tasoa.

Mikäli tarkastusta ei tehdä tai puutteista ei reklamoida, ostaja ei saa enää jälkikäteen vedota sellaiseen seikkaan virheenä, joka hänen olisi tullut huomata vastaanottotarkastuksessa.

Uuden asunnon vastaanottokatsastuksessa riippumaton PRKK:n rakennusneuvonta-asiantuntija tutkii silmämääräisesti asunnosta ne rakennusaikaiset virheet, jotka osakkeen ostajan pitäisi luovutushetkellä havaita ja kirjata.

Virheistä ja puutteista tehdään yhdessä osakehuoneiston ostajan kanssa virhe- ja puuteluettelo kohteen rakentajalle eli perustajaurakoitsijalle ennen kohteen luovuttamista. Näin havaittujen virheiden ja puutteiden korjaaminen on helpompaa, kun asuntoon ei ole vielä muutettu.

OTA YHTEYTTÄ JA KYSY LISÄÄ p. 0207 312 313

Vastaanottokatsastuksen hinta on 370 €, PRKK:n jäsenille 250 €/asunto.

Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa vastaanottokatsastuksia tehdään jatkuvasti. Hintaan lisätään matkakulut 0,79 €/km.

Muualla Etelä-Suomessa katsastuksia tehdään sopimuksen mukaan.

Keskustele myös muiden huoneiston omistajien kanssa, onko taloyhtiö käyttänyt koko yhtiön vastaanottotarkastuksessa asiantuntija-apua. Vastaanottotarkastuksessa on tärkeää huomioida myös taloyhtiön vastuulla olevien rakenteiden mahdolliset puutteet ja virheet. PRKK voi auttaa myös taloyhtiön vastuulle kuuluvien rakenteiden tarkastuksessa. Pyydä tarjous koko taloyhtiön tarkastuksesta.