logo

Rakentaja

Rakentajajäsenen palvelut sisältävät erilaisia Startti-paketteja omatoimiseen rakentamiseen ja rakennuttamiseen sekä extranet-sivuilta löytyvän kustannuslaskurin.

rakentaja

Starttipaketti rakentajalle

Startti-palaverit on tarkoitettu ohjaamaan omatoimista rakentajaa ja rakennuttajaa etenemään oman projektinsa kanssa. Saat ennakkoon työkirjan, jonka avulla voit valmistautua Startti-palaveriin. Voit tehdä työkirjaan omia merkintöjäsi aiheista ja asioista, joista haluat tarkempaa tietoa ja apua Startti-palaverin aikana. 

Startti-palaverissa keskitytään juuri sinulle tärkeisiin asioihin. Saat myös hyvän Rakentajan manuaalin, josta selviää, kuinka voit edetä omassa rakennushankkeessasi.

Starttipaketti sisältää 1,5 tunnin tapaamisen PRKK:n toimistolla tai vaihtoehtoisesti Google Meet palaverin neuvontainsinöörin kanssa. – Tarvittaessa tapaamisia voi olla useampiakin.

OTA YHTEYTTÄ JA KYSY LISÄÄ p. 0207 312 313

Starttipaketti tarpeen ja tilanteen mukaan

Valitse itsellesi sopivin paketti tai hyödynnä kaikki kolme.

Startti 1Rakentamisen perusteet

Startti 1 keskittyy tulevan rakentamisen perusteisiin. Saat ohjeita miten toimia suunnittelussa, talopaketin valinnassa, vastaavan työnjohtajan etsimisessä, kustannusten arvioinnissa jne. Saat hyvät perustiedot rakennushankkeen projektisuunnitelman laatimiseen ja saat käsityksen mitkä asiat rakennuttajana voit hoitaa itse ja mihin tarvitset asiantuntija-apua.

Startti 2  – Rakennustyömaa ja dokumentit tutuksi

Startti 2 antaa apua työmaan käynnistämisen valmisteluun ja käytännön toimiin. Ohjeistuksessa käydään läpi mm. sopimustekniikkaa, tarjouspyyntöjen laatimista ja kilpailuttamiseen liittyviä menettelyjä, valvonnan merkitystä, vastaavan työnjohtajan roolia, työturvallisuuteen liittyviä kysymyksiä ja aiheita, jolla varsinainen toteutusvaihe saadaan polkaistua sujuvasti liikkeelle.

Startti 3Työmaan arki sujuvaksi

Startti 3 opastaa työmaavaiheen asioissa. Ohjeistus liittyy esimerkiksi: työmaan aikataulu- ja kustannusvalvonta, laadun ohjaus ja valvonta, reklamaatioiden tekeminen, viivästyskorvaukset, kuluttajansuojalain takaamat tilaajan oikeudet, työnjohdon tehtävät, urakkasuoritusten vastaanottokatselmusten toteuttaminen, taloudellinen loppuselvitys ja talopaketin vastaanottokatselmus.

Starttipakettipalaveri pidetään PRKK:n toimistolla, Sentnerikuja 5, 00440 Helsinki tai Google Meet -tapaamisena tai puhelinpalaverina.

Yhden tapaamiskerran hinta on 240 €, PRKK:n jäsenhinta 140 €.

Ota yhteyttä ja sovi palaveriaika. Me neuvomme!

P. 0207 312 313

Kustannuslaskuri

Extranet-sivuilta löydät kustannuslaskurin, jolla voit laskea omakotitalohankkeesi kustannusarvion.

Voit käyttää laskuria myös rakentamisen aikana. Saat siitä halutessasi valmiusastetodistuksen esimerkiksi pankkia varten.

Extranet-sivujen sisältö on tarkoitettu vain PRKK:n jäsenille.

Liity jäseneksi