logo

PRKK:n blogi on sinulle, joka rakennat, rakennutat tai remontoit kotiasi.

Kerromme blogissamme rakentamisen ja remontoinnin vinkkejä, uutisia ja muita ajankohtaisia asioita teeman ympäriltä. Seuraa blogiamme ja onnistu projektissasi.


Maanvastainen seinärakenne on riskirakenne

14.06.2024, Aihe: Asuntokauppa

Maanvastainen seinärakenne on riskirakenne. Rakenneratkaisu on ollut yleinen vuosina 1940–1990 rakennetuissa taloissa. Lue artikkelimme ja tiedät, miten tähän tulee suhtautua asuntokaupoilla.

Huonosti tuulettuva puurakenteinen rossipohjainen alapohjarakenne

11.06.2024, Aihe: Asuntokauppa

Huonosti tuulettuva puurakenteinen rossipohjainen alapohjarakenne on riskirakenne. Lue artikkelimme ja tiedät, miten suhtautua tähän rakenteeseen asuntokaupoilla.

Maanvastainen seinärakenne

09.06.2024

Maanvastainen seinärakenne on riskirakenne, jota käytetään omakotitaloissa edelleenkin rakennettaessa omakotitalo rinteeseen tai siihen tulee kellarikerros. Lue artikkelimme ja tiedät, miten suhtautua tähän rakenteeseen tehdessäsi asuntokauppoja.

Hirsiseinä rakennettu ennen vuotta 1950

06.06.2024, Aihe: Asuntokauppa

Hirsiseinä, joka on rakennettu ennen vuotta 1950 on riskirakenne. Lue artikkelimme ja tiedät, miten aiheeseen tulee omakotitalon kaupoilla suhtautua.

Tuulettumaton puurunkoinen ulkoseinä

05.06.2024, Aihe: Asuntokauppa

Tuulettumaton puurunkoinen ulkoseinä on riskirakenne, jossa helposti sisäilman kosteus tiivistyy aika ajoin rakenteisiin ja vähitellen rakenne vaurioituu. Lue artikkelimme ja tiedät, miten aiheeseen tulee omakotitalon kaupoilla suhtautua.