logo

Ajankohtaista

Ota käyttöön jäsenmaksusi E-laskuna

Säästetään luontoa ja kustannuksia sekä varmistetaan postin perilletulo.

E-laskun saat kätevästi käyttöön omasta verkkopankistasi.

- kirjaudu verkkopankkiisi. Valitse välilehti Maksut ja sieltä E-lasku tilaukset >Tilaa uusi e-lasku

- kirjoita etsi hakuruutuun: PRKK ja klikkaa etsi painiketta. Hakuun avautuu PRKK ry Jäsenmaksulasku. Jatka sen jälkeen verkkopankin ohjeiden mukaan ja vahvista E-laskutilaus. 

Näin saat jatkossa jäsenmaksulaskun suoraan verkkopankkiisi.

Paperilaskun lähettämisestä veloitetaan 3 euroa.

Laskuri määräaikaisen sähkösopimuksen hinnan kohtuullisuuden arviointiin

Kilpailu- ja kuluttajavirasto julkaisi 29.2.2024 laskurin, jolla voit arvioida, onko määräaikainen kiinteähintainen sähkönmyyntisopimuksesi voinut johtaa hinnaltaan kohtuuttomuuteen ja onko sinulla mahdollisuus vaatia sähköyhtiöltä hyvitystä. Arviolaskelma perustuu kuluttajariitalautakunnan ratkaisukäytäntöön. Laskuri on tarkoitettu ensisijaisesti niille kuluttajille, jotka ovat tehneet määräaikaisen kiinteähintaisen sähkösopimuksen vuosien 2022 ja 2023 hintakriisin aikana.

Siirry tästä laskuriin

Talotehtaan konkurssi - mitä tehdä?

Lue extranet-sivujen Ajankohtaista osastaf PRKK:n lakimiehen ohjeet? Sivuille pääset jäsentunnuksillasi sivun ylälaidassa olevaa lukon kuvaa klikkaamalla. Löydät lisätietoja myös täältä.

Sovitun talopakettitoimituksen hinnankorotusilmoitus

Moni talopaketin tilannut on saanut talotoimittajalta jälkikäteen yksipuoleisen ilmoituksen hinnan korotuksesta. Lue PRKK:n lakimiehen ohjeet extranet-sivuilta kohdasta Lakimiehelle tehdyt kysymykset > Talotehdas ja talopakettitoimitus > Hinnan korotus sovitusta talopakettitoimituksesta.

Extranet-sivuille voit kirjautua sivun ylälaidassa olevaa lukon kuvaa klikkaamalla ja antamalla tunnuksesi avautuvaan valikkoon.

Remonttitarpeen Katsastus

Remonttitarpeen Katsastus on kätevä ja edullinen tapa hankkia asiantuntijan ohjeita ja suosituksia oman talon remontointiin.

Saat tietoa omakotitalosi eri rakennusosien kunnosta ja korjaustarpeista. Kyseessä voi olla olipa vesikatto, talon lisäeristäminen, julkisivun kunnostaminen, ikkunaremontti, kattoremontti, salaojaremontti, kosteutta kellarissa, pesutilojen kunnostus tai rossi- tai alapohjan kunnostaminen. Riippumaton PRKK:n rakennusneuvonta-asiantuntija suorittaa Katsastuksen, jossa selvitetään silmämääräisesti ja kokemusperäisesti koko omakotitalon korjaustarpeet ja mahdolliset kosteusvaurioille alttiit rakenteet. 

Katsastuksen aikana voit keskustella katsastajan kanssa itseäsi askarruttavista kiinteistönpidon tai korjaamisen kysymyksistä. Samalla saat hyödyllistä tietoa vaihtoehtoisista korjaustavoista ja kustannuksista. Remonttitarpeen Katsastuksesta saat raportin, johon kirjataan havaitut oleelliset puutteet, suositus remonttijärjestyksestä, kiirellisimmät korjaustarpeet ja huoltoa kaipaavat kohteet.  

Remonttitarpeen Katsastuksen voit tilata tehtäväksi myyjän suostumuksella myös kohteeseen, jota suunnittelet ostavasi. Katsastajan kanssa voit keskustella myös kohteesta tehdyn Kuntotarkastuksen sisällöstä - mitä se oikeasti tarkoittaa.

Lue lisää

Starttipaketti omakotitalon rakentamista suunnitteleville

Starttipalaverit on tarkoitettu ohjaamaan omatoimista rakennuttajaa ja rakennuttajaa oman rakennusprojektinsa kanssa. Saat ennakkoon työkirjan, jonka käyt läpi ennen Starttipalaveria ja teet työkirjaan omia merkintöjäsi aiheista ja asioista, joista haluat tarkempaa tietoa ja apua palaverin aikana. Näin Starttipalaverissa voidaan keskittyä juuri Sinulle tärkeisiin asioihin ja saat hyvä manuaalin kuinka omassa hankkeessasi voit edetä

LUE LISÄÄ JA VARAA STARTTIAIKA

PRKK:n lakimiehelle tehtyjä kysymyksiä

Kirjaudu jäsentunnuksillasi extranet-sivuille ja katso mitä on kysytty ja millainen on lakimiehen vastaus mm. riidasta remontin suullisesta sopimuksesta, tontin määräalan merkitsemisestä, talopaketin maksueristä, huonosta työn laadusta ja tilaamattoman työn laskuttamisesta. 

Jos valmista vastausta kysymykseesi ei löydy, extranet-sivuilla on yhteydenottolomake, jolla voit lähettää kysymyksesi PRKK:n lakimiehelle.

Extranet-sivuille voit kirjautua klikkaamalla sivun oikeassa ylälaidassa olevaa lukon kuvaa. Anna avautuvaan valikkoon jäsentunnuksesi.