logo

PRKK:n blogi on sinulle, joka rakennat, rakennutat tai remontoit kotiasi.

Kerromme blogissamme rakentamisen ja remontoinnin vinkkejä, uutisia ja muita ajankohtaisia asioita teeman ympäriltä. Seuraa blogiamme ja onnistu projektissasi.


Riittämätön ulkoseinän alaohjauspuun korkeus maan pinnasta

31.05.2024, Aihe: Asuntokauppa

Puurunkoisen ulkoseinän alimpien puuosien tai lämmöneristeiden sijaitessa lähempänä kuin 10 cm etäisyydellä maan pinnasta on kyseessä riskirakenne. Lue artikkelimme ja tiedät, kuinka suhtautua tällaiseen riskirakenteeseen asuntokaupoilla.

Betonilaatan päälle puukoolattu lattiarakenne

30.05.2024, Aihe: Asuntokauppa

Maanvastaisen betonilaatan päälle tehty puukoolattu lattiarakenne on pientalojen yleinen riskirakenne, jota käytettiin eniten 1950–1980-luvuilla etenkin yksikerroksisissa pientaloissa. Lue artikkelimme ja tiedät, miten suhtautua tähän rakenteeseen asuntokaupoilla. 

Tuulettumaton vino yläpohjarakenne

30.05.2024, Aihe: Asuntokauppa

Miten suhtautua, jos omakotitalon kaupoilla kohteessa on tuulettumaton vino yläpohjarakenne? Mitä se tarkoittaa? Onko se hyvä vai huono asia? Mitä minun pitäisi asiasta tietää?

Lattian alapuolelta alkava väliseinä

30.05.2024, Aihe: Asuntokauppa

Lattian alapuolelta alkava puurunkoinen väliseinärakenne on määritelty riskirakenteeksi. Asuntokaupoilla tähän rakenteeseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Lue artikkelimme ja ymmärrä rakenteen merkitys kaupoilla.

Mikrobiperäinen haju

14.03.2024, Aihe: Asuntokauppa

Miten suhtautua, jos omakotitalon kaupoilla haistaa ns. mummon mökin hajun? Haju on yleensä ummehtunut, maakellarimainen mikrobiperäinen haju tai muu vastaava haju. Ei pidä suoraan olettaa, että kaikki vanhat talot omaavat tällaisen hajun. Terveessä talossa on yleensä terve haju. Lue lisää ja tee...