logo

PRKK:n blogi on sinulle, joka rakennat, rakennutat tai remontoit kotiasi.

Kerromme blogissamme rakentamisen ja remontoinnin vinkkejä, uutisia ja muita ajankohtaisia asioita teeman ympäriltä. Seuraa blogiamme ja onnistu projektissasi.


Homevaurio omakotitalossa

25.10.2023, Aihe: Remontointi

Homevaurio omakotitalossa -artikkelissa kerromme sinulle homevaurion syntymisestä, tunnistamisesta ja korjausratkaisuista omakotitalossa. Mistä ja miksi hometta on tullut rakennukseen, miten siitä pääsee eroon ja paljonko homevaurion korjaaminen maksaa.

Avaimet käteen -omakotitalo

15.09.2023, Aihe: Talopaketit

Kerromme tässä artikkelissamme sinulle keskeiset seikat onnistumisen eväistä avaimet käteen -talon rakennuttamisesta, tarjoamme lisätiedon lähteitä ja voimme tarjota sinulle jopa henkilökohtaisia neuvoja ja tukea. Lue lisää.

Uuden asunnon vastaanottotarkastus

07.08.2023, Aihe: Asuntokauppa

Uuden asunnon vastaanottotarkastus on selkeäpiirteinen toimenpide. Etukäteen kannattaa selvittää millaisia virheitä tai puutteita uusissa asunnoissa on tyypillisesti ollut. Näin pääsee jyvälle mihin asioihin kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota. Tässä artikkelissamme kerromme keskeiset uuden...

Lisälasku urakasta

24.05.2023, Aihe: Lakineuvonta

PRKK:n lakimiehelle tulee säännöllisesti kysymyksiä lisälaskutuksista, jotka koskevat sovittua omakotitalon rakennus- tai remonttiurakkaan. Tähän aiheeseen liittyvien kysymysten runsaudesta päätellen osalla urakoitsijoista tuntuu olevan hyvin tavallista lähettää laskuja, joille ei aina ole perust...

Omakotitalon huolto

24.05.2023, Aihe: Remontointi

Omakotitalon huolto voi olla mysteerinen asia monelle omakotitalon omistajalle. Miksi toimivaa omakotitaloa pitäisi huoltaa, miten sitä pitäisi huoltaa, mitä siitä hyötyy, kuka sen tekee ja paljonko se maksaa. Lue artikkeli ja opi lisää omakotitalon huoltotehtävistä.