logo

PRKK:n blogi on sinulle, joka rakennat, rakennutat tai remontoit kotiasi.

Kerromme blogissamme rakentamisen ja remontoinnin vinkkejä, uutisia ja muita ajankohtaisia asioita teeman ympäriltä. Seuraa blogiamme ja onnistu projektissasi.

remontointi


Betonilaatan päälle puukoolattu lattiarakenne

30.05.2024, Aihe: Asuntokauppa

Maanvastaisen betonilaatan päälle tehty puukoolattu lattiarakenne on pientalojen yleinen riskirakenne, jota käytettiin eniten 1950–1980-luvuilla etenkin yksikerroksisissa pientaloissa. Lue artikkelimme ja tiedät, miten suhtautua tähän rakenteeseen asuntokaupoilla. 

Lisälasku urakasta

24.05.2023, Aihe: Lakineuvonta

PRKK:n lakimiehelle tulee säännöllisesti kysymyksiä lisälaskutuksista, jotka koskevat sovittua omakotitalon rakennus- tai remonttiurakkaan. Tähän aiheeseen liittyvien kysymysten runsaudesta päätellen osalla urakoitsijoista tuntuu olevan hyvin tavallista lähettää laskuja, joille ei aina ole perust...

Vanhan omakotitalon remontointi

29.12.2022, Aihe: Remontointi

Vanhan omakotitalon remontointi tulee mieleen viimeistään silloin, kun talo alkaa olla 50-vuotias. Mitä pitäisi remontoida, missä järjestyksessä, kuka tekee, paljonko remontti maksaa ja kannattaako remontoida. – Tai olisiko remonteille vaihtoehtoja vai puretaanko koko talo?

Asbesti ja vanhan omakotitalon rakenteiden purku

12.04.2022, Aihe: Remontointi

Remonttia suunniteltaessa herää useita kysymyksiä. Erityisesti, jos kohteessa epäillään olevan asbestia sisältäviä rakennusmateriaaleja. Mitä tällaisille vanhan omakotitalon rakenteille pitäisi tehdä vai voiko niiden kanssa elää turvallisesti? Mistä löytyy tietoa ja asiantuntemusta? Entä, mistä l...

Kylpyhuoneremontti taloyhtiössä

27.02.2022, Aihe: Remontointi

Kylpyhuoneremontti taloyhtiössä, omassa osakehuoneistossa, voi tuntua mutkattomalta ja helpolta hommalta. Mieleen tulee kuitenkin taloyhtiön ohjeistukset, lupa-asiat, remontin maksaminen jne. Ja mitä jos kyseessä on kosteusvauriotilanne? Miten silloin edetään. Lue artikkelimme ja vältä ongelmat.