Kirjaudu Extranetiin:  Unohtuiko salasana?

Muuttovalmistalo vai talopaketti

 

Onnistu omakotitalon rakennushankkeessa

Omakotitalon rakennushankkeeseen ryhtyvä perhe on rakennuttaja olipa toteutustapa muuttovalmistalotoimitus, avaimet käteen -talo, elementtitoimitus, paikallaan rakennettu puutalo tai kivitalo. Rakennuttajalla on vastuu koko hankkeesta ja sen onnistumisesta sekä työturvallisuudesta.

Yleisimpiä ongelmia rakennushankkeissa ovat kustannusten ylittyminen, rakentamisen laatu ja toteutusaikataulu. Näihin ja moniin muihin seikkoihin voidaan vaikuttaa etukäteen hankesuunnittelun ja rakentamisen aikana. Mieluummin valvo rakentamista kuin reklamoi ja selvittele asioita jälkikäteen.

Rakennuksen energiatehokkuus ja lämmitystaparatkaisut voivat olla monelle itsestään selvyyksiä, mutta niidenkin osalta on hyvä kuunnella asiantuntijoita. 

Talopaketteja myydään vaihtelevilla nimikkeillä. Pientaloteollisuus ry suosittelee, että sen jäsenyritykset käyttäisivät yhteneviä nimikkeitä ja sisältöjä. Onnistu omakotitalohankkeessa, osallistu PRKK:n ilmaiseen koulutukseen ja liity jäseneksi.

PRKK:n jäsenenä saat käyttöösi oppaita, ohjeista ja tsekkauslistoja. Lisäksi neuvontainsinöörimme vastaavat rakentamisen teknisiin kysymyksiisi ja lakimiespalvelumme auttaa juridisia neuvoja kaipaavissa kysymyksissä. Rakentamisen suunnittelu ja alkuvaiheessa Starttipaketti antaa kullan arvoisia neuvoja.

Avoimet koulutukset 

Liity PRKK:n jäseneksi

Pientalojen lämmitystapalaskuri, tee vertailuja

Perustietoa aurinkosähköstä

Perustietoa aurinkolämmöstä