Kirjaudu Extranetiin:  Unohtuiko salasana?

Muuttovalmistalo vai talopaketti

 

Onnistu omakotitalon rakennushankkeessa

Omakotitalon rakennushankkeeseen ryhtyvä perhe on rakennuttaja olipa toteutustapa muuttovalmistalotoimitus, avaimet käteen -talo, elementtitoimitus, paikallaan rakennettu puutalo tai kivitalo. Rakennuttajalla on vastuu koko hankkeesta ja sen onnistumisesta sekä työturvallisuudesta.

Kyselyidemme mukaan vuodesta toiseen tyypillisiä ongelmia rakennushankkeissa ovat kustannusten ylittyminen, rakentamisen laadun heikkous, ongelmat urkoitsijoisen kanssa ja toteutusaikataulun pettäminen. Näihin ja moniin muihin seikkoihin voidaan vaikuttaa etukäteen hankesuunnittelun ja rakentamisen aikana. Mieluummin valvo rakentamista kuin reklamoi ja selvittele asioita jälkikäteen.

Rakennuksen energiatehokkuus ja lämmitystaparatkaisut voivat olla monelle itsestään selvyyksiä, mutta niidenkin osalta on hyvä kuunnella asiantuntijoita. 

Talopaketteja myydään vaihtelevilla nimikkeillä. Pientaloteollisuus ry suosittelee, että sen jäsenyritykset käyttäisivät yhteneviä nimikkeitä ja sisältöjä vertailun helpottamiseksi. Näin ei valitettavasti aina kuitenkaan ole.

 Onnistu omakotitalohankkeessasi. Osallistu PRKK:n ilmaiseen koulutukseen. Koulutuksessa saan hyvää tietoa ja vinkkejä hankkeesi tueksi. 

Liity myös PRKK:n jäseneksi. PRKK:n jäsenenä saat käyttöösi oppaita, ohjeita, sopimuslomakkeita ja tsekkauslistoja. Lisäksi neuvontainsinöörimme vastaavat puhelimitse rakentamisen teknisiin kysymyksiisi ja lakimiespalvelumme auttaa rakentamiseen liittyvissä juridisia kysymyksissä. Rakentamisen suunnittelu ja alkuvaiheessa Starttipaketti antaa kullan arvoisia neuvoja.

Avoimet koulutukset 

Liity PRKK:n jäseneksi

Pientalojen lämmitystapalaskuri, tee vertailuja

Perustietoa aurinkosähköstä

Perustietoa aurinkolämmöstä