Kirjaudu Extranetiin:  Unohtuiko salasana?

Muuttovalmistalo houkuttelee

 

Moni omakotitalosta haaveileva perhe on päätynyt muuttovalmiiseen talotoimitukseen. Vielä vajaa kymmenen vuotta sitten vain muutama talotehdas tarjosi muuttovalmista talotoimitusta.

Kysynnän kasvaessa myös tarjonta on lisääntynyt, ja moni perinteinen talotehdaskin on ryhtynyt myymään muuttovalmista talopakettia. Vuonna 2010 Suomessa rakennettiin noin 12 000 omakotitaloa. Näistä 70 prosenttia oli talopakettitoimituksia, ja näistä 23 prosenttia oli muuttovalmiita ratkaisuja, eli viime vuonna liki 2 000 perhettä päätyi muuttovalmiiseen talotoimitukseen.

Omakotitalosta haaveilevat ovat kiireisiä, arvostetaan vapaa-aikaa, rakennustaito on vähäinen tai halutaan hankkia vaivaton ratkaisu. Myös rakennusprojektin kustannukset ovat paremmin hallittavissa kuin perinteisellä hartiapankkirakentajalla tai taloa osa-urakoina rakennuttavalla. Siinä muutamia syitä kysynnän kasvuun.

Useita toteutus-tapavaihtoehtoja

Muuttovalmis talo voidaan toteuttaa monella eri tavalla joko paikalla rakentaen tai erilaisia elementtiratkaisuja hyödyntäen. Tätä juttua varten tietoa kerättiin neljältä erilaiselta toimijalta, joista kolme on alan suuriin toimijoihin kuuluvia ja yksi pieni talotoimittaja: Finndomo, Design-Talo, Kastelli ja Kymppitalot.

Finndomokoti rakennetaan tilaelementeistä, jotka sisustetaan valmiiksi tehtaalla kuivissa ja kontrolloiduissa olosuhteissa. Elementtilohkot suojataan kuljetusta varten, ja lohkot asennetaan työmaalla paikoilleen. Design-Talo rakennetaan tehtaalla kootuista suurelementeistä, ja valtaosa rakennustyöstä tehdään asiakkaan omalla tontilla. Myös Kymppitalot rakennetaan suurelementeistä, ja talotoimittajan lähtökohtana on toimittaa muuttovalmis passiivienergiatalo. Kastelli-talot käyttää talon rungon rakentamiseen määrämittaan sahattua puutavaraa

Teksti:

Artikkeli jatkuu..

Voit lukea koko artikkelin PDF-muodossa:

Muuttovalmistalo.pdf