Kustannuslaskuri

Kustannuslaskuri on suuntaa antava ja auttaa arvioimaan uudisrakennettavan OMAKOTITALO-hankkeen kokonaiskustannuksia suunnittelun alkuvaiheessa. Kustannusarvio kertoo kokonaan ulkopuolisella työvoimalla teetetyn paikalla rakennetun kohteen (sis.alv.24%) kokonaiskustannukset. Laskelmassa on huomioitu myös rakennusteknisten sekä rakennuttamisen oman työn osuudet. Oman työn osuudet kuuluvat varsinaisesti hankkeen rahoituspuoleen, joten ne ovat eriteltyinä, mutta eivät ole vähennettyinä itse laskelmasta.

Kustannusarvion kokonaistarkkuus loppusummassa on +/-10%, eikä se vastaa täydellistä kustannusarviota. Mikäli jätät täyttämättä jonkun kysymyskohdan, on laskurissa oletuksena yleisin vaihtoehto, joka jää tällöin voimaan. Laskurin lopussa on erittely, jossa näkyy myös laskelman loppusummaan vaikuttavat vaihtoehdot ja täyttämäsi kohdat.

HUOM!
Koska laskuri on tarkoitettu alkuvaiheen kustannusarvion tekoon, on tärkeätä, että teetät tarkan kustannusarvion ammattilaisella ennen rakennuttamisen aloittamista.

Aloita laskurin käyttö